Изострено перо

РАДИО и ЉУБОВ

Драги дами, Во нашата рубрика на ,,Поезија'' , чест ни е да Ви го претставиме нашиот нов соработник- Јован Илиески , млад и успешен автор на веќе четири литературни дела позади себе

Сања Атанасовска: минута презир

Им дадов години со љубов, а ми вратија со минута презир. Си ја гледам несреќата во истуреното кафе си го живеам животот со прашања без одговор.

Кажи дечко?!!

Од мала бев висока. На 11 години бев 173 см со четриесче ноџуленценце. Големо дете машала машала. Додека не им допораснав до 180 см со четрстројче перајче. Тогаш на поминување ми се обраќаа со ЕЈ ДЕЧКО, ме прашуваа да не сум повторувала одделение… Те