Сонцето влезе во знакот Бик: Пред нас е моќен астро период, а следи период на просперитет за овие три хороскопски знаци

Сонцето влегува во знакот Бик каде ќе остане до 20 мај...

Сонцето, планетата на виталноста, денеска во попладневните часови влегува во Бик, каде што ќе остане до 20 мај.

На првиот ден од влегувањето на Сонцето во Бик, што го означува и почетокот на роденденските прослави на Бикот, се јавува многу силен аспект, помеѓу Плутон и Сонцето. Плутон е веќе во Водолија, па две планети, сосема различни по својата енергија и симболика, деновиве се во судир.

Сонцето е извор на светлина и живот на нашата планета, а Плутон е богот на подземјето, смртта и уништувањето. Овие денови, поточно првите пет-шест дена од влегувањето на Сонцето во Бик, можеме да го почувствуваме овој напнат аспект на небото во нашиот живот, но и во себе, во вид на лоши настани на глобално ниво, како и како соочување со стравови.

Сонцето и Плутон се живот и смрт во најбуквална смисла, па можно е Биковите, особено родените во првата деценија од овој знак, да бидат многу чувствителни, во страв и грижа за своите сакани, за нивното здравје или генерално дека нивното расположение не е на задоволително ниво, поради внатрешните процеси кои се потиснати со години.

Ова е знакот кој најмногу го сака животот, исто како и сите знаци во кои доминира добрата положба на Сонцето, поточно кога Сонцето го дава максимумот од својата топлина, светлина и енергија.

Сонцето во Бик носи позитивни промени за Јарците, Биковите и Девиците.

Јарец
Влегувате во период кога лесно можете да се заљубите. Сонцето во петтата куќа може да ви донесе и проширување на семејството. Искористете ја креативноста што ќе ја имате од Сонцето во Бик.

Бик
Ве очекува излив на позитивна енергија. Доколку во последните недели не се чувствувате добро, Сонцето ви носи исцелување и позитивна енергија. Секоја иницијатива што ќе ја преземете ќе има смисла до 20 мај.

Девица
Пред вас е добар период за патување. Ако си млад, ќе имаш среќа во студирањето. Идеален период од годината за обука и контакти во странство.

Сонцето во Бик нема да ги задоволи Лавовите, Шкорпиите и Водолиите.

Фото: Freepik.com
Извор: Najzena.alo.rs