Се смета за најздраво во светот: Како ова овошје убива ќелии на 4 видови рак и вируси

Аронијата е вид на билка која расте во влажни шуми. Освен вкусот, аронијата е силен детоксикатор и може да ги уништи факторите кои предизвикуват рак во телото. Овошјето содржи антиоксиданси кои може да го заштитат телото од оштетување на слободните радикали и да спречат бројни болести.

Истражувањата покажале дека може да се бори против рак на црн дроб, бели дробови, рак на дојка, и дебело црево а исто така спречува и акумулација на тешки метали во телото.


Најдобар начин за користење на овошјето е замрзнување (пакувајте во кесичка од 1 кг и одмрзнувајте по потреба). Аронијата прилично добро следи ниски температури и може да биде сок, така да нема да мора да се грижите за процесот на замрзнувања кои ги уништуваат хранливите вредности . Кога овошјето отстои, сокот е помалку горчлив, што е голема предност.

Најдобар начин за подготовка на сок од аронија е соковник или процесор на храна. Нема потреба да додавате ништо во сокот, иако некои луѓе го разредуваат со вода. Сокот треба да се конзумира во рок од 24 часа.

Можете да го замрзнете како и овошјето, но сетете се - еднаш одмрзната, аронијата повеќе не смее да се замрзнува.