Ретки и многу посебни: 30 најубави библиски имиња за вашите идни ќерки и синови

Една од задачите на сите идни родители е да изберат име за бебето кое е на пат. Тие често прегледуваат различни списоци и бараат инспирација додека двете страни не се уверат дека го пронашле совршеното име.

Еден од изворите на инспирација може да биде Библијата. Ако сакате да дадете библиско име на вашата ќерка или син, составивме листа подолу која може да ви понуди совршено решение.

Избравме 15 имиња за девојчиња и 15 за момчиња, кои се наоѓаат на страниците на Стариот и Новиот завет од Библијата.

Има класици кои родителите со задоволство и често ги избираат, како името Лука или Ана, но и имиња кои можеби не се толку чести, а кои се подеднакво убави и впечатливи.

Ако особено ви се допаѓа некое име, можете да пребарувате на Женски магазин за приказната и значењето на името.

Библиски имиња за девојчиња:

- Тамара

- Сара

- Ана

- Марија

- Магдалена

- Марта

- Ева

- Леа

- Џина

- Лариса

- Настасија

- Лара

- Срна

- Гала

- Ника

- Алегра

Библиски имиња за момчиња:

- Давид

- Павле

- Том

- Петар

- Матеја

- Јаков

- Габриел

- Иван

- Лука

- Доситеј

- Филип

- Ноа

- Емануел

- Константин

- Јован