Посипав сода бикарбона на креветот и останав запрепастена од шокот: Резултатот по 30 минути е сѐ што ви треба

Отстранувањето на прашинските грини со сода бикарбона се покажа како многу ефикасен метод

Сода бикарбона е една од најкористените намирници. Се користи за нега, а во домаќинствата најчесто се користи за чистење, поради силниот ефект што го има.

Жената по име Мелиса Мејкер открила одличен и многу ефтин начин да ги отстрани бактериите и прашините од нејзиниот кревет. Имено, таа секојдневно истура сода бикарбона на душекот.

Сѐ што ви треба е околу 200 гр сода бикарбона која ќе ја посипете на душекот. Оставете да делува 30 минути, а потоа исчистете со правосмукалка.

Освен што отсега ќе спиете во здрава „средина“, вашиот кревет и ќе мириса прекрасно!

Практикувајте да го смукате вашиот душек и пред и по чистењето со магичниот бел прав.


Извор: stil.kurir.rs