По 12 години пристигнува транзитот на Јупитер и носи богатство: 4 знаци ги очекуваат пари, наследство и враќање на стар долг

Транзитот на Јупитер по 12 години ги исполнува овие 4 хороскопски знаци со богатство!

Транзит на Јупитер: датум и време

Еден од најважните планетарни транзити, транзитот на Јупитер, се случи на 1 мај, среда, во 14:29 часот. Овој настан се случува по цели 12 години бидејќи поволната планета Јупитер го менува Зодијакот еднаш годишно и потребни се 12 години за повторно да се појави во кој било знак.

Транзитот на Јупитер во Бик ќе ги отвори вратите на можности, среќа и поволни исходи за многумина. Тие ќе бидат посебно благословени со милоста на Кубер, правејќи сè можно во нивниот живот.

Претстојните транзити на Јупитер

Според хиндускиот календар, Јупитер, кој се смета за Господар на боговите, ќе се пресели во Бик на 1 мај 2024 година. Потоа на 14 мај ќе излезе од Бик и ќе се пресели во Близнаци.

Овие 4 хороскопски знаци ќе бидат исклучително благословени од транзитот на Јупитер

Овен

Според ведската астрологија, овој транзит ќе му донесе финансиски просперитет на Овенот. Шансите за заработка ќе ви се зголемат, па дури и може да доживеете голема финансиска добивка. Банкарското салдо ќе ви се размножи и дури ќе можете да заштедите пари. Одредени припадници на овој знак чекаат материјална удобност и луксуз, а големи се шансите да можете да го исплатите стариот долг и заеми. Кредитниот притисок ќе се намали. Да заклучиме, транзитниот Јупитер ќе го благослови Овенот со финансиско изобилство.

Лав

Лавовите ќе бидат исклучително благословени од овој транзит. Можеби ќе бидете почестени со некои скриени пари, а покрај тоа, може да добиете имот на предците или некој друг вид на наследство. Ќе има ненадејни и неочекувани добивки, а сите желби ќе ви се исполнат. Постојат шанси дека можете да купите недвижен имот или земјиште во овој период. Без оглед на имотот или земјиштето што ќе го купите во овој период ќе ви користи на долг рок. Ќе се потрудите да ги намалите трошоците, но сепак ви се советува да се држите подалеку од земање нов заем.

Шкорпија

Третиот Зодијак кој има корист од транзитот на Јупитер е Шкорпија. Финансиската состојба ќе ви се подобри и сите професионални стратегии ќе бидат успешни. Вашиот месечен приход може да се зголеми, па дури има и индикации за новооткриени извори на приход. Ќе можете да постигнете секакви удобности и луксуз бидејќи вашите финансии ќе бидат силни. Вработените можат да добијат покачување или да добијат подобро платена работа.

Водолија

Ако припаѓате на знакот Водолија, тогаш мора да знаете дека транзитот на Јупитер може да ви помогне да го добиете имотот на предците во овој период. Постојат дури и шанси за неочекувани финансиски придобивки што ќе ја зголемат вашата среќа и задоволство. Вашата почит и чест ќе се зголемат и во верските активности. Финансиската состојба ќе ви се подобри. Исто така, во овој период можете да потрошите пари за да ги исполните желбите на вашето семејство. Покрај тоа, можете да одите на патување во земјата или во странство. Во овој период ќе успеете да се ослободите и од секакви долгови или заеми.


Извор: glossy.rs