Овој хороскопски знак е роден под заштита на ангел чувар: Загарантирана му се среќата и успехот во животот

Астролозите веруваат дека овој знак е под надзор на ангели, и дека тие му помагаат да се справи со сите негативни работи во животот.

Владејачката планета Атрелка е Јупитер, најголемата планета во зодијакот. Бидејќи Јупитер е иницијатор на судбоносната среќа, не е ни чудо што среќата секогаш го фаворизира Стрелецот.

Љубопитен и енергичен, Стрелецот е најголемиот патник меѓу хороскопските знаци. Нивниот слободоумен филозофски поглед ги мотивира да талкаат надалеку во потрага по смислата на животот. Како некој кој е екстровертен, оптимист и ентузијаст, тој е тешко да се задржи. Стрелецот сака промени, всушност промената е од суштинско значење за да се чувствувате добро.

Огнен знак на хороскопот – Стрелецот ги претвора своите мисли во конкретни постапки и умее да „оди боси по трње“ за да ги постигне своите цели. Како и другите огнени знаци, тој треба да биде во постојан контакт со светот за да доживее што повеќе. Не му е во природата да седи дома и да чека нешто да му се случи. Ако нешто треба да се случи, тој ќе го иницира.

Владејачката планета на Стрелец е Јупитер, најголемата планета на зодијакот. Бидејќи Јупитер е иницијатор на судбоносната среќа, не е ни чудо што среќата секогаш го фаворизира Стрелецот. Влијанието на Јупитер е силно на полето на создавање и проширување, па затоа е важно за Стрелците нивната половина да не стане единственото нешто што се шири во текот на нивниот живот. Неговиот ентузијазам нема граници, поради што има одлична смисла за хумор и голема љубопитност.

Делови од телото кои се „критични“ за Стрелецот се бутовите и колковите, па затоа е многу важно да вложи дополнителен напор и да се грижи за органите во тој предел. Бидејќи ја сака природата, особено кампувањето и планинарењето, мора да внимава да не ги повреди овие делови од телото. Тој ќе биде среќен сѐ додека е во можност да истражува, па умереното вежбање би го подобрило неговото здравје и би го довело во форма да истражува непречено.

Проблемот со Стрелците е кога ќе ги оставите целосно слободни. Под влијание на Јупитер, слободата е најголемото богатство за нив, бидејќи само така можат да патуваат и да истражуваат различни култури и филозофии. Поради нивната искреност, Стрелците често се нетрпеливи и нетактизирани кога станува збор да кажат или да направат нешто, па затоа е важно да научат да се изразуваат на толерантен и општествено прифатлив начин.

Тој е со млад дух, со прекрасен естетски изглед, атлетска градба, сака благородни спортови, па тенисот ќе му биде еден од омилените. Стрелецот е елегантен, аристократски, понекогаш бунтовен, ја почитува традицијата, но сепак оди по својот пат. Стрелец е свештеник, астролог, пророк. Големите награди, медали, воени заслуги се токму она што произлегува од силниот Јупитер. За да бидете шампион во спортот или победник во војна, мора да имате силен Јупитер во вашата натална карта.

Извор: glossy.rs