Никола Роквиќ се враќа во Србија по едномесечно пешачење: Пејачот со сопругата и децата објави фотографија од брод - „Ајде да си одиме дома“

По едномесечно пешачење, Никола Роквиќ пред четири дена пристигна во манастирот Свети Нектариј Егински во Грција, каде се поклони на неговите мошти, а денес пејачот со семејството се враќа во Белград.

На патот на добрината, Никола Роквиќ собра пари кои ќе ги насочи во хуманитарни цели, а во Егина го пречека семејството кое му беше најголема поддршка.

Сепак, денеска беше време за враќање, па сопругата на Никола, Бојана објави фотографија од бродот со пејачот и децата и напиша дека се враќаат во Србија.

-Ајде да си одиме дома, напиша таа во описот на фотографијата.

Никола успеа да собере 31 милион динари

За време на патувањето, Никола успеа да собере неверојатни 31 милион динари за фондацијата „Семејство“ која Роквиќ ја основа со сопругата Бојана, а сите пари ќе бидат донирани во хуманитарни цели.

Бојана сопругата на Никола за српските медиуми изјави дка не биле свесни колку е големо ова патување.

-Затоа и го нареков Ера, бидејќи мислам дека ова ќе донесе многу промени во нашите животи, кај Никола веќе можам да видам позитивни промени и мислам дека ќе влијае на сите и на нас, тоа влијае и на децата, тие гледаат некои промени и прашуваат што се случило и зошто е тоа толку важно. Мислам дека овој пат отвора некои нови граници за секого, што моите деца сакаат да кажуваат порти, ние ги надминуваме нашите граници, излегуваме од нашата комфорна зона. Другите работи сигурно полесно ќе ги поднесеме кога сето ова ќе го поднесе Никола. Крајот на патот значи победа за нас, добивме помош од детска онкологија и продолжуваме да помагаме и на другите институции.

- Сите овие работи што му се случија на Никола за време на патувањето не беа случајност, ова е одлична школа за некои млади луѓе, на патот на нивното духовно созревање. Со Никола сигурно нешто ќе научат.

Фото: Инстаграм
Извор: Blic.rs