Не ги бричи влакната на телото веќе 5 години: Вели дека се чувствува попривлечно и тоа не му пречи на нејзиното момче

Девојката вели дека никогаш не била посреќна, а има момче на кое не му пречи да не се депилира...

Естер Каликте Беа има 27 години и открила дека влакната по целото тело не и пречат. Се чувствува попривлечно од кога било во животот!

Естер е модел и сликарка, а нејзиното тело е витко од детството, дури има влакна на градите.

Канаѓанката има потекло од Хаити, таа имала влакна на рацете и нозете веќе на 11-годишна возраст. Потоа почнала да се депилира и искуството и било болно и трауматично. Но, таа немла избор. Кога станала манекенка, прво ги отстранила сите влакна на телото со ласер, за што подигнала студентски кредит.

Но, подоцна решила да го промени начинот на живот и да се откаже од постојаното отстранување на влакна.

- Конечно заклучив дека се е во ред со мене и дека нешто не е во ред со општеството. Имено, верувам дека општеството поттикнува „самоомраза“, несигурност и сето тоа на штета на нашето физичко и ментално здравје – изјавила Естер.

Така, во 2019 година таа го создаде „Lavender Project“, серија автопортрети во фустан со боја на лаванда, а влакната не ги отстранува од ниту еден дел од телото. Таа се ослободи од таа болка и се надева дека ќе ги инспирира другите жени да не го прават тоа.


Таа е толку симпатична, што дури се појавила и на насловната страница на магазинот „Glamour“. Естер вели дека никогаш не била посреќна и дека има момче на кое не му пречи да не се депилира.

„Кога сум му се допаднала, тој не знаеше дека и јас имам влакна на градите. Решив да му кажам, мислев дека веројатно нема да му се допаднам кога ќе дознае. Му покажав, но тој сè уште ме сака. Тоа ми се случи за прв пат“, изјави Естер.

Фото: Freepik.com
Извор: Najzena.alo.rs