ЈОВАНА: Значење на името и какви се оние кои го носат


Неколку факти за личностите со име Јована: 

- тие  се многу паметни, лесно учат и брзо стекнуваат ново знаење, затоа што се интелигентни и високообразовани

- тие се многу „живи“, енергични, оптимистични и секогаш во движење, па не можат да издржат да им биде досадно, и многу се сакаат авантури

- жените со име Јована се големи гурмани, сакаат храна и гурманска храна, тие никогаш не држат, а најмногу од сè сакаат  чоколадо и слатки

- тие се предодредени за големи дела и успеси, тие се многу вредни и добро знаат што сакаат „во животот“, никогаш не се откажуваат и се одлични борци за нивните идеали и цели