ИЗБОР НА ПРОФЕСИЈА: Што кога младите имаат талент за две или повеќе области?

Младите по завршувањето на основното, но и средното образование се наоѓаат на една животна пресвртница кога треба да изберат каде ќе го продолжат своето школување што ја одредува нивната професија.

Тие треба добро да размислат што е она со што сакаат во иднина да се занимаваат и во која бранша би биле најуспешни. Славица Тасева, сертифициран кариерен советник вели дека изборот на соодветна професија е една од најважните и најпредизвикувачки одлуки што младите во завршните години на основното и средното образование треба да ја донесат. Додава дека оваа одлука е тесно поврзана со понатамошното образование и кариера и бара сериозно размислување и планирање.

Целата вест прочитајте ја на Фактор.