ЕВЕ КАКО „ЛИДЛ“ ВО МАКЕДОНИЈА ГИ ПРЕЧЕКУВА НОВОВРАБОТЕНИТЕ: Пред еден месец вработени 37 лица во логистика, финансии, продажба дистрибуција...

Долги години  се зборува за активностите на „Лидл“ само, а сега веќе почнаа и вработувањата во познатиот ланец маркети.

Она што го привлекува вниманието е начинот на кој компанијата ги пречекува нововработените лица.

Пред околу еден месец, во компанијата биле вработени 37 лица.

„Денес, им посакавме добредоје на 37 нови колеги и чекаме уште нови во претстојниот период да станат дел од нашето постојано растечко семејство Лидл. Тие ќе се приклучат на нашите тимови за продажба, синџир на снабдување, логистика, човечки ресурси, набавки, ИТ и сметководство, финансии и даноци. 

Детали читајте на Фактор тука.