Што открива за вас денот на раѓање? - Емотивците се раѓаат во понеделник, среќлиите во четврток

Секој ден во неделата е управуван од видлива планета вклучувајќи ги Сонцето и Месечината, па со помош на астролошка интерпретација на вашиот роденден можете да дознаете што открива вашиот роденден за вас и вашата судбина.

Доколку не знаете кој ден беше, на овој линк има онлајн калкулатор кој лесно ќе ви го пресмета роденденот.

Понеделник - влијанието на Месечината

Луѓето родени во понеделник често се под посилно влијание на Месечината. Бидејќи Месечината укажува на емотивната страна на животот и на потсвеста, често е карактеристично за овие луѓе да имаат посилни и почести промени на расположението и нестабилни чувства.

Тие можат да бидат значително почувствителни и потешко од повеќето други да издржат некои ненадејни промени и негативни настани во секојдневниот живот. Освен тоа, други карактеристики на Месечината кои можат да бидат присутни се: расположеност, сентименталност, услужливост, грижа...

Исто така, ако Месечината е добро гледана во наталната карта, може да се нагласи длабоката интуиција, па тие често можат да почувствуваат многу претстојни неволји.

Меѓутоа, кај овие луѓе понекогаш е можно да се создаде понереална слика за реалноста поради влијанието на Месечината, која кај овие луѓе поттикнува имагинација, мечтаење и опуштање, додека во исто време, понеделник бара зголемена одговорност, подобра организација, поголема подготвеност за работа и подобра концентрација, што лесно предизвикува недоволна подготвеност кај овие луѓе и неприлагодување и на крајот можно чувство на разочарување поради неисполнетите очекувања.

Целосниот впечаток што се добива за судбините на овие луѓе зависи од имињата на Месечината и од бројните аспекти на Месечината во картата за раѓање.

Вторник - влијанието на Марс

Луѓето родени во вторник можат да бидат под посилно влијание на Марс, што им дава огромна количина на позитивна енергија, нагласена сексуална харизма и поимпулсивен темперамент.

Овие луѓе често се полни со самодоверба, смело однесување, борбени, бестрашни и желни да ја преземат главната и водечка улога. Има силни предиспозиции за постигнување силна деловна и финансиска независност и многу завидна позиција на општественото скалило.

Луѓето кои се родени во вторник често имаат многу јасно поставени цели насочени кон нешто многу конкретно и реално остварливо, па во зависност од природата на аспектите на Марс во наталната карта, во голема мера зависи од тоа колкав точно може да биде опсегот на нивните можности. т.е. реализација на целосниот потенцијал.

Нивната силна движечка сила во животот е големата страст што сакаат да ја внесуваат во сè што прават, а често се придружени со чувство на победа дури и кога губат, бидејќи се трудат да извлечат поуки од секоја ситуација и да излезат побогати со нови. За овие луѓе често може да се каже дека се ориентирани кон акција, самоиницијативни, чиј живот може да биде невообичаено динамичен, авантуристички и полн со неочекувани настани.

Среда - влијание на Меркур

Луѓето родени во среда често можат да бидат под посилно влијание на Меркур, кој поттикнува комуникација, зголемена желба за знаење и добри информации, а често и желба за поактивна интелектуална работа, на пример пишување, што во голема мера зависи од другите аспекти на Меркур во картата на раѓање на поединецот.

Луѓето родени во среда често ги имаат следните карактеристики: приспособливост, умешност, итрост, раздразливост... Тие можат да бидат и многу нетрпеливи или нервозни по природа, што повремено може да им го отежне подобрувањето на квалитетот на животот во оние активности кои бараат поголемо трпение и истрајност.

Освен тоа, за луѓето родени во среда може да биде карактеристично тоа што постојано трагаат по нови животни возбудувања, ментални дразби и ја задоволуваат својата љубопитност на патувањата.

На љубовно поле овие луѓе често можат да наидат на различни потешкотии, почнувајќи од пронаоѓање на адекватна сродна душа за партнерска љубовна врска до успешно остварување на задоволителна хармонија во љубовната врска, а такви потешкотии може да настанат и поради можни чести промени на интересот кај одредена личност отежната контрола на некои емоции и поради брзата промена на некои ставови по прашањето за љубовта.

Четврток - влијанието на Јупитер

Луѓето кои се родени во четврток се почесто се под посилно влијание на Јупитер - планетата која носи среќа, па кај овие луѓе полесно поттикнува оптимистички поглед на светот и чувство на задоволство и среќа, така што често вреди тоа за нив и дека се многу весели по природа и често ги краси добрина, великодушност, толеранција, отворен ум без предрасуди, а тоа се луѓе кои исто така се способни лесно да го наметнат својот авторитет пред другите, а за многумина можат да станат вистински модел во животот.

Луѓето родени во четврток често се многу харизматични, пријателски расположени и по природа привлекуваат други луѓе и обично не им е тешко да постигнат добри меѓучовечки односи.

Тие имаат силен потенцијал за постигнување солидно материјално богатство, особено во оние деловни сфери кои вклучуваат почести интелектуални напори. Меѓутоа, доколку другите аспекти на Јупитер во наталната карта се поволни, поизразени се можностите за полесно стекнување богатство без многу труд, бидејќи во тој случај поединецот може да биде проследен со бројни среќни и олеснителни околности на полето на работата и финансии.

Петок - влијанието на Венера

Родените во петок се под посилно влијание на Венера, која им влева силно чувство за убавина, уметнички талент, практични способности и импресивен сензибилитет.

Тоа се често луѓе кои се ориентирани кон љубовта и убавината на животот, сакаат силно да ги чувствуваат работите со своите сетила и да го впиваат секој дел од среќните моменти што ги доживуваат, целосно предавајќи се и уживајќи во нив со сета сила на своето битие.

Луѓето родени во петок често се сметаат за сигурни и луѓе кои влеваат сигурност и доверба, па може да им се довери важна функција со поголема одговорност во општеството, а исто така, овие луѓе да се сметаат за нежни, мили, романтични и заљубени.

Сакаат лесен и удобен живот, а особено уживаат во убави или скапи и луксузни работи.

За луѓето родени во петок, често вреди да се привлечат љубов, па дури и пари, особено ако другите аспекти на Венера во родилната карта се хармонични. И емотивно и финансиски, овие луѓе често и даваат приоритет на безбедноста и можат да бидат целосно во својот елемент кога паричникот им е добро исполнет и кога можат да уживаат во приватноста и топлината на нивниот дом со својата сакана.

Сабота - влијанието на Сатурн

Луѓето родени во сабота се почесто се под посилно влијание на Сатурн, кој поттикнува амбиција, дисциплина и прагматизам, така што тоа често се многу способни луѓе со природен авторитет и нагласен потенцијал за постигнување добра материјална сигурност.

Може да има и значително поконкурентен дух, така што луѓето родени во сабота често можат многу неуморно да работат за да ги реализираат своите идеи додека се подготвени да преземат одговорност за ситуацијата. Способноста за самодисциплина и добра организација може да им даде огромна предност, правејќи ги поупорни во остварувањето на нивните животни цели.

Парите им се исклучително важни во животот, така што често добар дел од животот може да се претвори во вистинска потрага по пари, што не значи дека овие луѓе се алчни, туку само сакаат да обезбедат најдобар можен квалитет на живот. И покрај важната улога на парите во животот, многу од нив се уште држат став дека среќата и љубовта не се купуваат со пари.

На полето на љубовта, луѓето родени во сабота можат да бидат воздржани и можат да ги потиснат своите чувства поради некои внатрешни стравови или блокади, меѓутоа, за да се добие целосен увид во целокупната слика на секој човек, треба да се погледнат другите аспекти на Сатурн во картата на раѓање.

Недела - влијанието на Сонцето

Луѓето родени во недела честопати можат да бидат под посилно влијание на Сонцето, што поттикнува силно развиена индивидуалност, допадливост, дарежливост, дружељубивост и отвореност.

Кај многу народи постои верување дека луѓето родени во недела се всушност родени под среќна ѕвезда, дека сончевата светлина ќе го осветли нивниот животен пат и ќе биде нивна вистинска ѕвезда водилка, што во голема мера зависи од тоа какви аспекти Сонцето гради со другите небесни тела.

Луѓето родени во недела често сакаат да бидат во центарот на вниманието и да го свртат вниманието кон себе додека им пружаат забава на другите и шират оптимизам околу нив.

Доколку другите аспекти на Сонцето во родилната карта се поволни, овие луѓе имаат силен потенцијал за постигнување голем успех во ангажирање во некоја креативна активност.

Што се однесува до љубовта, луѓето родени во недела често се многу заштитнички настроени кон своите сакани, сакаат да ги држат работите под своја контрола, а во вистинската љубов сакаат да се дадат безрезервно и целосно.

Фото: Freepik.com
Извор: Zadovoljna.nova.rs