Чоколадното млеко Моја кравица ги мотивираше најмладите рекреативци на „Охрид трчаТ“

Повеќе од 500 децата трчаа на годинешната традиционална детска трка на „Охрид трчат“. Поддршката за оваа масовна спортско-рекреативна манифестација оваа година ја даде чоколадното млеко Моја кравица. Децата трча, се рекреираа и учеа за здравите животни навики, за спортските активности и за омиленото чоколадно млеко.

Моја кравица, чоколадното млеко беше посебна мотивација за најмладите рекреативци.  Богатиот чоколаден млечен вкус, постигнат со комбинирање на квалитетно млеко и чоколадо а сега достапно и со вкус на карамела, што е една од главните карактеристики на Моја кравица е причини сите деца да го сакаат. По завршувањето на трката, слаткиот млечен вкус беше идеален за релаксирање и за враќање на енергијата.

Детската трка е од ревијален карактер и сите се победници. Сите учесници, деца на возраст од 6 – 7 години кои истрчаа по 100 метри беа победници, за што добија медал финишер и подарок, омиленото чоколадно млеко Моја кравица.