Ана Бунтеска: Има надеж

Има надеж

Дури и тогаш кога се чини оти џабе е

Колку и да сакаш да е поинаку

Има надеж

Дури и кога облаците се толку густи 

Што сончев зрак не продира

Има надеж

Дури и тогаш кога среќата грб врти

Чиниш збогум ти вели

Има надеж

Дури и кога си најосамена

Та екот во душата слушаш оти празно е

Има надеж

Дури и тогаш кога зимата долга е

Чунки никојпат повеќе лето не ќе дојде

Има надеж

Дури и тогаш кога пред тебе ѕид стои

А зад тебе сите мостови се урнати

Има надеж

Дури и тогаш кога болката кине

И кога мислиш оти не ќе ја додржиш

Има надеж

Дури и кога ноќта е толку црна

Што пред себе ниту зрак светлина гледаш

Има надеж

Дури и тогаш кога телото те издава

Како непријател во јагнешка кожа облечен

Има надеж

Дури и кога солзите се верен пријател

Та и во сонот ти идат неканети

Има надеж

Има надеж и кога џабе е

И тогаш кога небото на гради ти легнало

Кога среќата те заборавила

И кога до тебе близок нема

Има надеж и кога ѕемниш од страв

И кога ти се чини дека бесполезно е се’

Кога болката станува твоето второ ЈАС

И кога талкаш во ноќи црни

Има надеж

Секогаш надеж има

И фати се и за најмалата сламка

Која надеж ќе ти носи

Та со сето срце и душа верувај

Во она што сакаш да се случи

Оти надеж мора да има

Која ќе крепи во невреме

И која ќе дојде во вистинско време

Со сета себе

Со сета душа

Со сето свое постоење и битие верувај

Оти има

Има надеж...

ИМА НАДЕЖ


За Женски Магазин, Ана Бунтеска