„ВАЛЕ ЈАДЕЛА РЕДОВНА ПОРЦИЈА ЌОТЕК, НЕОПХОДЕН Е ДЛАБОК РЕЗ ВО ЦЕНТРИТЕ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА“ - повторно се огласи адвокатот, а еве што им порача на некои мажи

Повторно се огласи адвокатот Јанаки Митровски за случајот во Кратово, каде жена ги уби сопругот и свекорот, но по семејно насилство. 

„Последниот маритицид во Кратово е доказ за системската слабост во заштита на жените жртви на семејно насилство. Сопругот неколку пати пријавуван, еднаш или два пати осуден и никому ништо. ОЈО Куманово со цел памет покренува постапка за двојно убиство со умисла кое носи потенцијална казна доживотен затвор, игнорирајки го сопственото соопштение каде јасно стои дека непосредно пред убиството Вале јадела редовна порција ќотек. Подеднакво се виновни и ЦСР, суд и полиција кои не пружиле соодветна заштита.


Детали погледнете на Фактор тука.