НУМЕРОЛОГИЈА како наука: Што значат броевите од 1 до 5?

Според нумерологијата, броевите кои се повторуваат во вашиот живот имаат свое значење. 

Број 1.  Минатото оставете го зад себе. Време е за нов почеток. Бидете храбри, силни и ризикувајте бидејќи ризикот сигурно ќе ви се исплати. Конечно прифатете ја својата индивидуалност.

Број 2. Научете да ја следите својата интуиција. Мора да научите да соработувате со другите и бидете дипломатски настроени. 

Број 3. Воздржувајте се од озборување, критикување и жалење. Изразувајте се на креативен начин и најдете ново хоби. 

Број 4. Приземјете се и создадете стабилност во својот живот. Бидете вредни и штедете пари. Започнете да создавате темел за својата иднина и фокусирајте се на здравјето.

Број 5. Бидете флексибилни. Ве очекуваат позитивни промени. Ослободете се од ограничувањата и препуштете се запознавајќи нови луѓе.