Можна ли е појава на здравствени проблеми, доколку фармерките не се перат редовно?

Секој има своја теорија околу тоа колку долго е во ред да се носат фармерките пред да се остават за перење. Додека некои тврдат дека е одвратно да ги носиш фармерките повеќе од три пати, на други тоа не им пречи да ги носат дури по десетина пати пред да ги исперат. Постои и група која е уверена дека на фармерките перењето само им наштетува и дека всушност нема потреба да се перат. 

Колку е воопшто здраво да се носат фармерките подолго време без да се исперат?  Може ли тоа да предизвика здравствени проблеми? Одговорот го имате на HASHTAG.MK