Како да се заштитите од инфекции при бањање во базен?

Летните одмори се веќе во тек, но доколку се уште не сте заминале на некоја дестинација, а сакате да добиете потемен тен, сигурно базенот ви е решение за овој проблем.

Сепак, како и при бањањето во море или езеро, така и базенот со себе носи ризик од инфекции. 

Токму поради тоа неопходно е да се послушаат советите на гинеколозите, за да не дојде до посериозен здравствен проблем. 

Решението е едноставно! 

По бањањето во базен, задолжително истуширајте се со чиста вода, земете со вас два пара костими за капење, па заменете го мокриот со сув и користете вагинални пробиотици.