(ФОТО) Пронашол порака во шише стара 50 години: Ви посакуваме здравје и долг живот

Жител на Алјаска тргнал да собира дрва за зимата, па неочекувано пронашол нешто сосема друго – 50 години стара порака во шише.

Тајлер понашол порака во шише напишана на руски јазик, па на својот Фејсбук профил побарал помош од некој кој го познава тој јазик, за да му ја преведат пораката, пишува BBC. Се испостави дека писмото е напишано од морнар од рускиот брод „Sulak“  во 1969 година.

Пораката прочитајте ја на Машки Магазин.