Домашна маска за суви раце од само три состојки

Со почетокот на студот, кожата на рацете станува груба. За да се справите со проблемот, треба да нанесете крем за раце.

Нанесете крем за кожа, соодветно на типот на кожа, пет до шест пати на ден. Ако рацете ви се суви и испукани, најдобро е да изберете крем со течна текстура и концентрирана формула. Чувајте неколку креми за раце на удобно место дома, на работа и во чантата. Колку повеќе ќе го користите, толку подолго ќе има ефект.

Можете да подготвите многу ефикасна маска со топло млеко, маслиново масло и овесна каша. Еднакви количини на трите состојки се мешаат и како резултат маската се нанесува на рацете околу 20 минути и потоа се мие. За време на постапката, носете гумени ракавици.

Исто така, се препорачува употреба на  навлажнувач на воздухот што ќе ја задржи кожата хидрирана низ целото тело.