Баба сите пари ги оставила на кучињата: На своите деца не им дала ниту денар од наследството, а многумина го оправдуваат нејзиниот потег

Една баба во тестамент им го оставила целиот имот на своите миленици, а ова е причината!

Баба од Кина, чие богатство се проценува на околу 2,5 милиони евра, не сакала ништо да им остави на своите деца, а за тоа имала добра причина.

Таа ги исфрлила децата од тестаментот

Г-ѓа Лиу од Шангај оставила се што имала на своите мачки и кучиња и ги исфрлила своите деца од тестаментот. Го променила, бидејќи според првиот тестамент сите пари и имот требало да одат кај нејзините деца. Меѓутоа, по неколку години се предомислила, бидејќи ниту едно од трите деца не ја посетило кога била болна. Освен тоа, децата ретко и се јавувале дури и да ја прашаат како е.

„И јас ќе го направам тоа“

Во најтешките моменти со бабата биле само нејзините миленици - мачки и кучиња. Иако баба Лиу сакала да им ги остави парите директно на своите мачки и кучиња, тоа не може да се направи во Кина, па решила да го префрли наследството на локална ветеринарна клиника, под услов тие парите да ги користат за грижа за нејзините миленици и нивните миленици. можно потомство.

Приказната за оваа баба доведе до бројни дискусии на социјалните мрежи. Луѓето коментираа: „Колку е разочарана и скршена кога решила да не остави ништо на своите деца“, напиша еден маж. „Ви благодарам. Ако ќерка ми во иднина се однесува лошо со мене, ќе ја оставам мојата куќа на други“, додала една жена.

Фото: Freepik
Извор: Najzena.alo.rs