Брачен терапевт ги откри најсигурните знаци дека мажот ја почитува жената: Ако таа се однесува поинаку, бегајте

Без почит нема љубов. Како да процените дали мажот со кој сте во врска ве почитува или не, објаснува брачната советничка Тина Феј и издвојува четири најсигурни знаци за такво однесување. Во исто време, тоа значи дека отсуството на такво однесување е причина за прекин на врската.

Четирите најсигурни знаци дека мажот со кој сте во врска ве почитува:

Ценете го вашиот личен простор

Мажот кој има високо ниво на почит кон жената ја разбира важноста на личниот простор. „Тој не инсистира да ги урне вашите граници, физички или емоционални. Тој разбира дека на сите им треба малку време да бидат сами и не му пречи“, вели Феј.

Искен е

Еден од најсилните показатели за почит е искреноста.

„Човек кој ве почитува нема да кажува „лаги“ само за да го зачува мирот. Тој ќе биде искрен со вас, дури и ако е тешко. Искреноста е основен аспект на здрава и почитувана врска“, додаде таа.

Ги поддржува вашите амбиции

„Човек кој ве почитува не само што ќе ги слави вашите успеси, туку и ќе ги поддржува вашите соништа и амбиции. Тој нема да се чувствува загрозен од вашите достигнувања. Наместо тоа, ќе биде горд што се стремите кон успехот", рече таа.

Тој не те омаловажува

„Тие нема да направат да се чувствувате инфериорно. Нема да ги користи вашите несигурности против вас или да прави негативни шеги на сметка на вас. Почитта и омаловажувањето едноставно не можат да коегзистираат“, истакна таа.

Фото: Freepik.com
Извор: Zena.blic.rs